Италиански уличен артист се бори с расизма, като превръща изрисувани свастики

...
Италиански уличен артист се бори с расизма, като превръща изрисувани свастики
Коментари Харесай

Италиански артист превръща свастики във вкусотии

Италиански махленски артист се бори с расизма, като трансформира изрисувани свастики по стените във Верона в красиви изображения на сладкиши, съобщи Ройтерс.

Грижа се за моя град, като замествам знаците на омразата с вкусни неща за ястие, споделя 39-годишният художник, чието същинското име е Пиер Паоло Спинаце, само че се изявява като Чибо - италианската дума за храна.

Свастики на стената се трансформират в гигантски кексчета с лилава глазура, а изписаните думи " моят Хитлер " стават " моите мъфини ". На Чибо му е нужен един ден, с цел да се оправи със задачата.

Неотдавна някои от неговите 363 хиляди почитатели в Инстаграм му оповестяват, че свастики и расови обиди са изписани в дребен тунел в покрайнините на Верона.

Уличният актьор покрива думите с ярка рисунка на парче пица маргарита и салата капрезе - моцарела, домати и босилек. Свастиката пък се трансформира в голям червен домат. Изрисуването на всеки от питателните артикули му лишава по към петнадесет минути, а минувачите в тунела се възхищават на работата му.

В последните години организации за отбрана на човешките права се оплакват, че се усилят случаите на расизъм в Италия след всеобщата имиграция на африканци. Освен това фашистката просвета и диктаторът Бенито Мусолини към момента имат сериозен брой последователи.

Уличният актьор Чибо е доста известен във Верона, само че има и врагове. Един от тях със спрей изписал на стена: " Чибо спи с включени лампи! ". Заплахата била превърната в артикули за рецепта за подготвяне на ньоки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР